Right hand ring | Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit ');
 
 
Scroll left Scroll right

title1

title2

title3


Oni koji nisu u prilici da posete našu Zlataru mogu telefonom ili preko e-maila da poruče verenički prsten. Prsten će im biti besplatno dostavljen narednog dana brzom poštom. Plaćanje se vrši preko računa Rapaporta ili pouzećem. Korekcija veličine prstena je besplatna, kada god budete u prilici... Rapaport.
Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit
Radno vreme

Radnim danima:
od 12.00 do 19.00 časova,
subotom:
od 12.00 do 16.00 časova.


Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit

Right hand ring

“Right hand ring” je najnoviji hit svetskih trendsetera juvelirske modne insustrije. RHR je odgovor dizajnera nakita novog milenijuma na pitanje “women rights”,odnosno prava žene. Oni se igraju rečima “right” i “rights”. Zapadni dizajneri simbolički izražavaju ta prava raskošnim prstenjem sa dijamantima i drugim dragim kamenjem koji se nosi na desnoj ruci.

Prsten koji se nosi na levoj ruci, prema tradiciji Zapada, je prsten strane srca, prsten ljubavi , romantike koja se ispoljava uz svetlost sveća.

Po našoj, istočnoj pravoslavnoj tradiciji i kulturi prsten ljubavi i bračne vernosti, burma, nosi se na desnoj ruci. Verenički prsten koji kod nas nema dužu tradiciju ni karakter kulturnog imperativa, nosi se takođe na desnoj ruci.

Prsten za desnu ruku je,prema zapadnim modnim ideolozima, prsten za ženu koja je svesna svog položaja, svojih prava na ravnopravnost u svim aspektima savremenog života. Savremena uspešna žena voli scenu, svetlost reflektora. Prsten za desnu ruku odražava status, moć, misteriju i lepotu žene koja ga nosi sa ponosom i ističe. Ona ne čeka da joj prsten kupi partner, ona ga bira i kupuje sama i to naglašava.

Tu ideologiju savremene, uspešne i nezavisne žene novog milenijuma najbolje izražava prelepa Bijonse, pevačica i tekstopisac grupe “Destinys child” u hitu “Indipendent Women”: ”Reci mi šta misliš o meni. Ja kupujem sama sebi dijamante i ja kupujem sama sebi prstenje”.

Zapadni modni trend “prsten za desnu ruku” naša svremena žena ne shvata bukvalno, već polazi od suštine ideje da raskošnim prstenom sa dijamantima i dragim kamenjem izrazi svoju samosvest, društveni status i uspeh i RHR nosi na desnoj ili levoj ruci zavisno od toga da li je u braku ili nije.

Poslovna filozofija Rapaport Jewelry je da našoj savremenoj ženi pored same vrednosti nakita sa dijamantima i draguljima ponudi i savremeni dizajn nakita, da i u tom aspektu svoga života bude u trendu. Koliko u tome ima uspeha, odgovor se može naći samo u Rapaport Jewelry kolekciji.