Astrologija i gemologija | Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit ');
 
 
Scroll left Scroll right

title1

title2

title3


Oni koji nisu u prilici da posete našu Zlataru mogu telefonom ili preko e-maila da poruče verenički prsten. Prsten će im biti besplatno dostavljen narednog dana brzom poštom. Plaćanje se vrši preko računa Rapaporta ili pouzećem. Korekcija veličine prstena je besplatna, kada god budete u prilici... Rapaport.
Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit
Radno vreme

Radnim danima:
od 12.00 do 19.00 časova,
subotom:
od 12.00 do 16.00 časova.


Zlatara Rapaport Beograd | Dijamanti, Burme, Vereničko prstenje, nakit

Astrologija i gemologija

Astrologija, kao jedna od najstarijih nauka, povezivala je drago kamenje sa astrološkim znacima. Prema tome, određeni kamen je samosvojstven odgovarajućem horoskopskom znaku i mistično vezan za njega silinom svog pozitivnog dejstva. Navodi se da drago kamenje potencira pozitivne osobine određenog znaka i ublažava negativne.

Veruje se da samo kamenje sadrži konstelacije zvezda.Medju naučnicima je opsteprihvaćeno gledište da ovo verovanje potiče jos iz Mojsijevog vremena.U Bibliji se navodi da je Mojsijev brat, prvosveštenik Aron nosio na grudima opršnjak na kome je bilo dvanaest dragulja,koji su simbolizirali dvanaest izrailjskih plemena, odnosno dvanaest meseci u godini ili dvanaest astroloških znakova.

Do danas je je ovo verovanje dobilo toliko potvrda i pristalica da je Američka nacionalna asocijacija juvelira zvanično odredila koji kamen treba da nose rođeni u određenom astrološkom znaku.

Ovan

dijamant

Bik

smaragd, safir, tirkiz

Blizanci

aleksandrit, citrin, mesečev kamen, biser

Rak

rubin, smaragd, biser, mesečev kamen

Lav

peridot, topaz, turmalin

Devica

safir

Vaga

opal, peridot

Škorpija

topaz, akvamarin

Strelac

tirkiz, ametist, rubin, safir

Jarac

granat, rubin, oniks

Vodolija

ametist, opal

Ribe

akvamarin, safir, žad